Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων


ΥΛΙΚΑ  
  • 170 γρ. Αλεύρι χωρίς γλουτένη ή γ.ο.χ.
  • 240 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
  • 250 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 220 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
  •     5 αυγά
  •      1 κουταλάκι κάρδαμο
  •     2 κουταλάκια μπέικιν 
  • 160 γρ. Άχνη ζάχαρη 
  • 1 1/2 κουτάλια χυμό λεμονιού 
  • Κράνμπερι για την διακόσμηση 
Μείγμα φρούτων
  • 200 γρ. Αποξηραμένα σύκα
  •   30 γρ. Αποξηραμένα μήλα
  • 150 γρ. Αποξηραμένα βερύκοκα
  • 160γρ.  Ξανθές σταφίδες
  •   55 γρ. Κράνμπερι
  •   40 γρ. Αχλάδι
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι βανίλια 
  • 125 ml λιμοντσέλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ
  2. Προσθέτουμε στο μπολ τις σταφίδες, τη φλούδα λεμονιού, την βανίλια, και το λιμοντσέλο
  3. Ανακατώνουμε και τα αφήνουμε για 10-12 ώρες
  4. Σε ένα άλλο μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν (στερεά)
  5. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
  7. Προσθέτουμε στο μείγμα τα στερεά 
  8. Αναμειγνύουμε 
  9. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα με τα φρούτα και αναμειγνύουμε 
  10. Ρίχνουμε το μείγμα σε σεμιζαρισμένη φόρμα
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 40 λεπτά ή έως ότου το καλαμάκι βγαίνει στεγνό.
  12. Θερμοκρασία φούρνου 160 αντιστάσεις ή 140 στον αέρα
  13. Σε περίπτωση που αρπάζει το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
  14. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 5’ και κατόπιν το ανάποδη γυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει
  15. Αφού έχει καλά κρυώσει το περιχύνουνε με το γλάσο
ΓΛΑΣΟ
  1. Ανακατώνουμε την άχνη με το λεμόνι







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου