- 170 γρ. Αλεύρι χωρίς γλουτένη ή γ.ο.χ.
- 240 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
- 250 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 220 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι κάρδαμο
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 160 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 1 1/2 κουτάλια χυμό λεμονιού
- Κράνμπερι για την διακόσμηση
Μείγμα φρούτων
- 200 γρ. Αποξηραμένα σύκα
- 30 γρ. Αποξηραμένα μήλα
- 150 γρ. Αποξηραμένα βερύκοκα
- 160γρ. Ξανθές σταφίδες
- 55 γρ. Κράνμπερι
- 40 γρ. Αχλάδι
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 125 ml λιμοντσέλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε στο μπολ τις σταφίδες, τη φλούδα λεμονιού, την βανίλια, και το λιμοντσέλο
- Ανακατώνουμε και τα αφήνουμε για 10-12 ώρες
- Σε ένα άλλο μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν (στερεά)
- Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα στερεά
- Αναμειγνύουμε
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα με τα φρούτα και αναμειγνύουμε
- Ρίχνουμε το μείγμα σε σεμιζαρισμένη φόρμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 40 λεπτά ή έως ότου το καλαμάκι βγαίνει στεγνό.
- Θερμοκρασία φούρνου 160 αντιστάσεις ή 140 στον αέρα
- Σε περίπτωση που αρπάζει το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 5’ και κατόπιν το ανάποδη γυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει
- Αφού έχει καλά κρυώσει το περιχύνουνε με το γλάσο
ΓΛΑΣΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου