ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ρεβύθια
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι κουρκουμά
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουτάλια σουσάμι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι διτανθρακική σόδα χυμό ενός λεμονιού
- 1 κουτάλι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αποβραδίς μουλιάζoυμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού.
- Την επόμενη μέρα το πρωί αφαιρούμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε, τρίβοντας τα ρεβίθια ανάμεσα στις παλάμες μας
- Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
- Στον πολυκόφτη ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε
- Προσθέτουμε στα πολτοποιημένα ρεβύθια το μείγμα
- Επίσης προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού διτανθρακική σόδα και τόσο ελαιόλαδο όσο για να δέσει το μείγμα
- Το μείγμα φαλάφελ δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στεγνό ούτε πολύ υγρό
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και σκεπασμένο το βάζουμε στο ψυγείο για να ανακατευτούν τα αρώματά του και συγχρόνως να μπορούμε να τα πλάσουμε πιο εύκολα.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο ηλιέλαιο
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες από το μείγμα και τους δίνουμε σχήμα σφαιρικό.
- Ύστερα τα περνάμε από το σουσάμι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα
αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια
Συνταγή σος ταχίνι και γιαούρτι
- Ανακατεύουμε καλά 100 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. νερό,
- αλάτι, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου