Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
  • 200 γρ. Σοκολάτα 65%
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι baking powder
  •     4 αυγά
  •      1 γρ. Αλάτι
  •      1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  •      1 κουταλάκι κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Σε ένα τσέρκι 20cm-23cm βάζουμε λαδόκολλα 
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
  3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ενσωματωθούν
  4. Αφήνουμε την σοκολάτα στην άκρη έως ότου πέσει λίγο η θερμοκρασία της
  5. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια
  6. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη  (75 γρ.) έως ασπρίσουν 
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη  ζάχαρη (75γρ) σε μαρέγκα
  8. Στους κρόκους προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατώνουμε 
  9. Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατώνουμε
  10. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το κονιάκ 
  11. Ανακατεύουμε
  12. Προσθέτουμε την μαρέγκα 
  13. Με απαλές κινήσεις ενσωματώσουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας
  14. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι
  15. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά
  16. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
  17. Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη



Υ.Γ. Αντί για άχνη μπορούμε να κάνουμε γλάσο σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου