- 200 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γρ. Σοκολάτα 65%
- 150 γρ. Βούτυρο
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι baking powder
- 4 αυγά
- 1 γρ. Αλάτι
- 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τσέρκι 20cm-23cm βάζουμε λαδόκολλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ενσωματωθούν
- Αφήνουμε την σοκολάτα στην άκρη έως ότου πέσει λίγο η θερμοκρασία της
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη (75 γρ.) έως ασπρίσουν
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (75γρ) σε μαρέγκα
- Στους κρόκους προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατώνουμε
- Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατώνουμε
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το κονιάκ
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την μαρέγκα
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώσουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
- Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Υ.Γ. Αντί για άχνη μπορούμε να κάνουμε γλάσο σοκολάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου