Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ



ΥΛΙΚΑ

  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κομματάκια
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 1 και 1/2 αυγά)
  • 380 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 κουταλάκι υγρή βανίλια 
  • 1 κ. γ. κανέλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη
  3. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν
  4. Προσθέτουμε τα ασπράδια,την βανίλια και την κανέλα
  5. Χτυπάμε
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι  αμυγδάλου
  7. Χτυπάμε μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν 
  8. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (ζυγίζουμε υπολογίζοντας κάθε μπαλάκι 16 γρ. για να είναι ομοιόμορφα)
  9. Τα τοποθετούμε στα ταψιά
  10. Τα πιέζουμε με ένα πηρούνι για να γίνουν πιο επίπεδα και να αποκτήσουν μια κυματιστή επιφάνεια
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 13-15 λεπτά 
  12. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου