ΥΛΙΚΑ
- 57 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 175 γρ κρυσταλλική ζάχαρη+20 γρ για το χτύπημα των ασπραδιών
- 3 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια)
- 240 ml γάλα
- 80 ml χυμό λεμονιού
- 40 γρ. αλεύρι γοχ
- ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι βανίλλια
- 1/8 κουταλάκι κρεμόριο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε τα 175 γρ. ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, έναν έναν, και χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλλια και το ξύσμα λεμονιού
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι
- Χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν
- Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και το χυμό του λεμονιού
- Χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν και έχουμε ένα χυλό
- Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια, το κρεμόριο και τα 20γρ. ζάχαρη
- Τα χτυπάμε εως να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την μαρέγκα στον χυλό σε τρία στάδια και ανακατεύουμε απο κάτω προς τα επάνω
- Μοιράζουμε το μείγμα στα ράμεκινς
- Ψήνουμε για 40- 45 λεπτά σε ταψί με ζεστό νερό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου