Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ





ΥΛΙΚΑ

  • 57 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 175 γρ κρυσταλλική ζάχαρη+20 γρ για το χτύπημα των ασπραδιών
  • 3 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια)
  • 240 ml γάλα
  • 80 ml χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. αλεύρι γοχ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι βανίλλια
  • 1/8 κουταλάκι κρεμόριο 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C
  2. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
  3. Προσθέτουμε τα 175 γρ. ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα 
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, έναν έναν, και χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλλια και το ξύσμα λεμονιού
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι
  7. Χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν
  8. Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και το χυμό του λεμονιού 
  9. Χτυπάμε εως ότου ενσωματωθούν και έχουμε ένα χυλό
  10. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια, το κρεμόριο και τα  20γρ. ζάχαρη  
  11. Τα χτυπάμε εως να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα
  12. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την μαρέγκα στον χυλό σε τρία στάδια και ανακατεύουμε απο κάτω προς τα επάνω
  13. Μοιράζουμε το μείγμα στα ράμεκινς
  14. Ψήνουμε για 40- 45 λεπτά σε ταψί με ζεστό νερό


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου