ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 2 κόκκινα γλυκά μήλα
- 300 γρ. σταφίδες σουλτανίνες
- 1 κτγ βανίλια
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
- χυμό απο ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τα δαμάσκηνα
- Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε κομματάκια με την φλούδα
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα μήλα και τις σταφίδες στο μπλέντερ
- Πολτοποιούμε
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την πούλπα
- Προσθέτουμε την βανίλια, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο
- Βράζουμε εως ότου δέσει η μαρμελάδα
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού
- Ανακατώνουμε
- Βάζουμε την μαρμελάδα σε βαζάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου