Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ANZAC ΜΕ ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ βούτυρο
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  •  1 κ.γ.   σόδα μαγειρικής
  • 2 κ. σ. βραστό νερό
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 130 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
  • 70 γρ. μακαντέμια ή αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, την βρώμη, το τζίντζερ και τα χοντροκοπανισμένα μακαντέμια
  •  Ανακατεύουμε πολύ καλά. (μείγμα στερεών)
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και η ζάχαρη περίπου 3’.  
  • Διαλύουμε την σόδα στο βραστό νερό, κι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Ρίχνουμε την διαλυμένη σόδα στο κατσαρολάκι
  • Ανακατεύουμε συνέχεια. Αρχικά θα αφρίσει πολύ, αλλά όσο ανακατεύουμε θα 'πέφτει'. (μείγμα υγρών)
  •  Όταν μειωθεί αρκετά, ρίχνουμε  το μείγμα υγρών στο μείγμα των στερεών.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενωθούν. 
  • Με δύο κουταλάκια του γλυκού, τοποθετούμε σε απόσταση 5-7 εκατοστών μεταξύ τους, γεμάτες κουταλιές ζύμης. (Το δεύτερο κουταλάκι είναι για να σπρώχνουμε την ζύμη από το πρώτο).
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά -θα απλώσουν αρκετά και θα ροδίσουν επίσης.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά
  • Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τοποθετούμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα σε κάθε στρώση. 


     

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου