ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ βούτυρο
- 2 κ. σ. μέλι
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 2 κ. σ. βραστό νερό
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 130 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
- 70 γρ. μακαντέμια ή αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
- 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, την βρώμη, το τζίντζερ και τα χοντροκοπανισμένα μακαντέμια
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. (μείγμα στερεών)
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και η ζάχαρη περίπου 3’.
- Διαλύουμε την σόδα στο βραστό νερό, κι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε την διαλυμένη σόδα στο κατσαρολάκι
- Ανακατεύουμε συνέχεια. Αρχικά θα αφρίσει πολύ, αλλά όσο ανακατεύουμε θα 'πέφτει'. (μείγμα υγρών)
- Όταν μειωθεί αρκετά, ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα των στερεών.
- Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
- Με δύο κουταλάκια του γλυκού, τοποθετούμε σε απόσταση 5-7 εκατοστών μεταξύ τους, γεμάτες κουταλιές ζύμης. (Το δεύτερο κουταλάκι είναι για να σπρώχνουμε την ζύμη από το πρώτο).
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά -θα απλώσουν αρκετά και θα ροδίσουν επίσης.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά
- Στη
συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τοποθετούμε σε κουτί
που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα σε κάθε
στρώση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου