Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΙΝΟΑ




ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες ή μπουκίτσες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • λίγη σεληνόριζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ γλυκό κόκινο κρασί
  •  αλάτι
  • άσπρο πιπέρι  
  • 1κτγ τζίντζερ
  • 1κτγ κουρκουμά
  • 300 γρ. κινόα 
  • 3 κτφ λάδι 
  • 1 αβοκάντο ώριμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε σε λωρίδες τα στήθη του κοτόπουλου,τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε
  2.  Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
  3. Κόβουμε τα καρότα σε καρεδάκι
  4. Κόβουμε την σελινόριζα σε καρεδάκι
  5. Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια του σέλινου
  6.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι,τα κρεμύδια και το σκόρδο
  7. Σωτάρουμε για 5΄
  8. Ρίχνουμε το κρασί 
  9. Προσθέτουμε το κοτόπουλο
  10. Σωτάρουμε
  11. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά
  12. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τον κουκουρμά
  13. Φέρνουμε δυό στροφές
  14. Προσθέτουμε νερό για να βράσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο
  15.  Στη συνέχεια παίρνουμε 2 φλυτζάνια ζωμό 
  16. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό και την κινόα
  17. Βράζουμε την κινόα 
  18. Σε τσέρκι βάζουμε μία στρώση κινόα,μιά στρώση λαχανικά,μία στρώση κοτόπουλο κλπ
  19. Διακοσμούμε με φρέσκο αβοκάντο και βρασμένο καρότο 


  20.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου