ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες πατάτες
- 8 μανιτάρια porto bello
- 40 ml γάλα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κόκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο στέλεχος σέλινου
- 50 γρ. καπνιστό μετσοβόνε
- 50 γρ. cheddar
- 60 γρ. προσούτο ή χωριάτικο λουκάνικο ή μορταδέλα
- 4 κ.τ.σ. γαλοτύρι
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο αγελάδος
- 1κ.τ.σ.μαϊντανό
- 1 κ.τ.σ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- 1 κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180
- Βράζουμε τις πατάτες εως ότου μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, και τις κάνουμε πουρέ με τη χρήση του βούτυρου αγελάδας και του γάλακτος.
- Προσθέτουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα για να το διατηρήσουμε το μείγμα ζεστό
- Στη συνέχεια κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια
- Αλοίφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια των μανιταριών με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 5'. Τα καλύπτουμε για να τα κρατήσουμε ζεστά
- Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών,το κρεμμύδι,την κόκινη πιπεριά,το στέλεχος του σέλινου .Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε έως ότου να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα τυριά,τον μαϊντανό,το θυμάρι και το καγιέν
- Ανακατώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν
- Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατώνουμε
- Με ένα κουτάλι ή κορνέ βάζουμε τη γέμιση στα μανιτάρια
- Ψήνουμε στον αέρα για 5'
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή