Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTO BELLO



 ΥΛΙΚΑ

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 8  μανιτάρια porto bello
  • 40 ml γάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κόκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο στέλεχος σέλινου
  • 50 γρ. καπνιστό μετσοβόνε
  • 50 γρ. cheddar
  • 60 γρ. προσούτο  ή χωριάτικο λουκάνικο ή μορταδέλα
  • 4 κ.τ.σ. γαλοτύρι
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  •  30 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 1κ.τ.σ.μαϊντανό
  • 1 κ.τ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.τ.γ.  μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180
  2. Βράζουμε τις πατάτες εως ότου μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, και τις κάνουμε πουρέ με τη χρήση του βούτυρου αγελάδας και του γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο
  4. Καλύπτουμε την κατσαρόλα για να το διατηρήσουμε το μείγμα ζεστό
  5. Στη συνέχεια κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια
  6. Αλοίφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια των μανιταριών με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί. 
  7. Ψήνουμε για 5'. Τα καλύπτουμε για να τα κρατήσουμε ζεστά
  8. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών,το κρεμμύδι,την κόκινη πιπεριά,το στέλεχος του σέλινου .Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε έως ότου να μαλακώσουν.
  9. Προσθέτουμε τα τυριά,τον μαϊντανό,το θυμάρι και το καγιέν
  10. Ανακατώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν
  11. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατώνουμε 
  12. Με ένα κουτάλι ή κορνέ βάζουμε τη γέμιση στα μανιτάρια
  13. Ψήνουμε στον αέρα για 5'

1 σχόλιο: