- 300 γρ γιαούρτι
- 60 γρ. ξυνόκρεμα https://cibariorum.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html
- 1αγγουράκι κομμένο σε ψιλό καρέ
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 35 γρ. ξανθές σταφίδες
- 2κτφ καρύδια
- 2 κτφ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2κτφ ψιλοκομμένο άνιθο
- 3κτφ ψιλοκομμένη μέντα
- λευκό πιπέρι
- αλάτι
- 1 κτφ λάδι
- νιφάδες απο κόκινο πιπέρι(προαιρετικά)
- σουσάμι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπώλ
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο,το αλάτι,το λευκό πιπέρι,τον άνηθο,τον μαϊντανό,την μέντα, τις σταφίδες, το λάδι και το αγγουράκι
- Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά
- Βάζουμε το τζατζίκι στο φυγείο ΄
- Οταν το σερβίρουμε στολίζουμε με τα τριμένα καρύδια και τις νιφάδες κόκινου πιπεριού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου