Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΑΛΛΙΩΣ

 ΥΛΙΚΑ 

  • 300 γρ γιαούρτι
  • 60 γρ. ξυνόκρεμα https://cibariorum.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html
  • 1αγγουράκι κομμένο σε ψιλό καρέ
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 35 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 2κτφ καρύδια  
  • 2 κτφ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2κτφ ψιλοκομμένο άνιθο
  • 3κτφ ψιλοκομμένη μέντα
  • λευκό πιπέρι
  • αλάτι
  •  1 κτφ λάδι
  • νιφάδες απο κόκινο πιπέρι(προαιρετικά)
  • σουσάμι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπώλ
  • Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο,το αλάτι,το λευκό πιπέρι,τον άνηθο,τον μαϊντανό,την μέντα, τις σταφίδες, το λάδι και το αγγουράκι
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά
  • Βάζουμε το τζατζίκι στο φυγείο ΄
  • Οταν το σερβίρουμε στολίζουμε με τα τριμένα καρύδια και τις νιφάδες κόκινου πιπεριού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου