ΥΛΙΚΑ (για 6 ράμεκιν)
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι Grand Marnier
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την μισή ζάχαρη και την υγρή βανίλια
- Μόλις το μείγμα της κρέμας γάλακτος με την βανίλια ζεσταθεί καλά και πριν φτάσει στο σημείο βρασμού την απομακρύνουμε από την εστία
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Εν τω μεταξύ σε μια μπασίνα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους
- Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης
- Ανακατεύουμε συνεχώς
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μια σίτα για να φύγει ο αφρός
- Μοιράζουμε το μείγμα στα ράμεκιν
- Τοποθετούμε τα ράμεκιν σε ένα ταψί με νερό που φτάνει μέχρι τη μέση
- Ψήνουμε για περίπου 45'
- Οι κρέμες πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτές
- Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν καλά πριν τις βάλουμε στο ψυγείο
- Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη
- Με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε την ζάχαρη μέχρι να καραμελωθεί
- Σερβίρουμε αμέσως διότι διαφορετικά από την υγρασία της κρέμας θα πανιάσει η καραμέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου