Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (CREME BRULEE)

ΥΛΙΚΑ (για 6 ράμεκιν)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι Grand Marnier
Για την καραμέλα
1 κουταλάκι ζάχαρη για κάθε ράμεκιν (περίπου 4 γρ.)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την μισή ζάχαρη και  την υγρή  βανίλια 
  3. Μόλις το μείγμα της κρέμας γάλακτος με την βανίλια  ζεσταθεί καλά και πριν φτάσει στο σημείο βρασμού την απομακρύνουμε από την εστία 
  4. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  5. Εν τω μεταξύ σε μια μπασίνα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη  την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους
  6. Στην συνέχεια  αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος σιγά σιγά  στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς
  8.  Σουρώνουμε το μείγμα σε μια σίτα για να φύγει ο αφρός
  9. Μοιράζουμε το μείγμα στα ράμεκιν
  10. Τοποθετούμε τα ράμεκιν σε ένα ταψί με  νερό που φτάνει μέχρι τη μέση
  11. Ψήνουμε για περίπου 45'
  12. Οι κρέμες πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτές
  13. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν καλά πριν τις βάλουμε στο ψυγείο
  14. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη
  15. Με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε την ζάχαρη μέχρι να καραμελωθεί
  16. Σερβίρουμε αμέσως διότι διαφορετικά από την υγρασία της κρέμας θα πανιάσει η καραμέλα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου