ΥΛΙΚΑ
- 275 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά μεγάλα
- 275 γρ καρότα τριμμένα
- 275 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- ½ κ. γ. baking powder
- 50 γρ. κίρς ή οποιοδήποτε λικέρ μας αρέσει
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- χυμό από μισό λεμόνι
Επικάλυψη
- Μαρμελάδα βερίκοκο
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- χυμό από ένα λεμόνι
Διακόσμηση
- Αμυγδαλόπαστα σε όποιο σχήμα θέλουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
- Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών για 5'
- Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού
- Δίνουμε δυο στροφές στο μίξερ
- Ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι, το τριμμένο καρότο, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κίρς
- Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ
- Σε ένα δεύτερο κάδο χτυπάμε τα 5 ασπράδια με την πρέζα του αλατιού για να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22-24cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη
- Ψήνουμε για 60'
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αραιωμένη μαρμελάδα κατά προτίμηση βερίκοκο σε λεπτή στρώση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό του λεμονιού
- Γλασάρουμε το κέικ και στολίζουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου