Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 275 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά μεγάλα
  • 275 γρ καρότα τριμμένα
  • 275 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • ½ κ. γ. baking powder
  • 50 γρ. κίρς ή οποιοδήποτε λικέρ μας αρέσει
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
Επικάλυψη
  • Μαρμελάδα βερίκοκο 
Γλάσο
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι
Διακόσμηση 
  • Αμυγδαλόπαστα σε όποιο σχήμα θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
  3. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  4. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών για 5'
  5. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού
  6. Δίνουμε δυο στροφές στο μίξερ
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι, το τριμμένο καρότο, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κίρς
  8. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ
  9.  Σε ένα δεύτερο κάδο χτυπάμε τα 5 ασπράδια με την πρέζα του αλατιού για να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα
  10. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
  11. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22-24cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη
  12. Ψήνουμε για 60'
  13. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα
  14. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αραιωμένη μαρμελάδα κατά προτίμηση βερίκοκο  σε λεπτή στρώση
  15. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό του λεμονιού
  16. Γλασάρουμε το κέικ και στολίζουμε 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου