ΥΛΙΚΑ
- 4 ασπράδια αυγού απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη για την μαρέγκα +130γρ. περίπου για την σαντιγύ
- 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ ή corn flour
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
- 250ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γραμμάρια φράουλες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 °C (ανεμιστήρας 130 ° C).
- Κάνουμε έναν κύκλο 20 εκατοστών σε μια λαδόκολλα
- Τοποθετούμε την λαδόκολλα σε δίσκο του φούρνου.
- Λιπαίνουμε το χαρτί ελαφρά για να κολλήσει στο ταψί.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές
- Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί μετά από κάθε προσθήκη και μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό.
- Προσθέτουμε τον νισεστέ ή το corn flour, και το ξύδι με το μείγμα της μαρέγκας.
- Ρίχνουμε την μαρέγκα στη λαδόκολλα και με το πίσω μέρος του κουταλιού δίνουμε σχήμα σχηματίζοντας στο κέντρο μια λακκούβα
- Θερμοκρασία φούρνου στους 130 ° C (100 ° C ανεμιστήρα ).
- Ψήνουμε τη μαρέγκα για 1 ώρα 15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει στην αφή.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή
- Όταν κρυώσει βάζουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και στολίζουμε με τις φράουλες ή ακτινίδια ή κομπόστα ροδάκινα ή βερίκοκα ή τριμμένη σοκολάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου