Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΠΑΒΛΟΒΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 4 ασπράδια αυγού απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. άχνη ζάχαρη για την μαρέγκα +130γρ. περίπου για την σαντιγύ
  • 1  κουταλάκι του γλυκού νισεστέ ή corn flour
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 250ml  κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γραμμάρια φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 °C (ανεμιστήρας 130 ° C). 
  2. Κάνουμε  έναν κύκλο 20 εκατοστών σε μια λαδόκολλα 
  3.  Τοποθετούμε την λαδόκολλα σε δίσκο του φούρνου. 
  4. Λιπαίνουμε  το χαρτί ελαφρά για να κολλήσει στο ταψί.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια  στον κάδο του μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές
  6.  Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί μετά από κάθε προσθήκη και μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό.
  7. Προσθέτουμε τον νισεστέ ή το corn flour, και το ξύδι με το μείγμα της μαρέγκας. 
  8. Ρίχνουμε την μαρέγκα στη λαδόκολλα και με το πίσω μέρος του κουταλιού δίνουμε σχήμα σχηματίζοντας στο κέντρο μια λακκούβα 
  9.  Θερμοκρασία φούρνου στους 130 ° C (100 ° C ανεμιστήρα ). 
  10. Ψήνουμε τη μαρέγκα για 1 ώρα 15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει στην αφή. 
  11. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή
  12. Όταν κρυώσει  βάζουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και στολίζουμε με τις φράουλες ή ακτινίδια ή κομπόστα ροδάκινα ή βερίκοκα ή τριμμένη σοκολάτα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου