ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φάβα κίτρινη
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- αλάτι
- 5 κόκκοι πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικό)
- 1 κουταλάκι κόλιαντρο (προαιρετικό)
- 1 καρότο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 1 κουτάλι λάδι για κάθε πιάτο
- 2 ψημένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τη φάβα
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- Προσθέτουμε 2 ολόκληρα κρεμμύδια ,τη φάβα, το καρότο, λίγο αλάτι,τους κόκκους πιπεριού, το κόλιαντρο και το κύμινο
- Αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει ακάλυπτη αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
- Οταν χυλώσει καλά και φύγει το πολύ νερό την κατεβάζουμε από την εστία
- Την ανακατεύομαι ζωηρά με ξύλινη κουτάλα αφήνοντας να κρυώσει λίγο
- Στη συνέχεια βάζουμε τη φάβα και τις πιπεριές Φλωρίνης στο μπλέντερ για να γίνει ένας ομοιογενής πολτός
- Σερβίρουμεσε πιάτα και την περιχύνουμε με λάδι
- Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου