Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φάβα κίτρινη
  • 2  κρεμμύδια μέτρια
  • αλάτι
  • 5 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι κόλιαντρο (προαιρετικό)
  • 1 καρότο 
  • 1 λίτρο  ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 1 κουτάλι λάδι για κάθε πιάτο
  • 2 ψημένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τη φάβα
  2. Ρίχνουμε  στην κατσαρόλα 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  3. Προσθέτουμε  2 ολόκληρα κρεμμύδια ,τη φάβα, το καρότο, λίγο αλάτι,τους κόκκους πιπεριού, το κόλιαντρο και το κύμινο
  4. Αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει ακάλυπτη αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
  5. Οταν χυλώσει καλά και φύγει το πολύ νερό την κατεβάζουμε από την εστία
  6. Την ανακατεύομαι ζωηρά  με ξύλινη κουτάλα αφήνοντας να κρυώσει λίγο
  7. Στη συνέχεια βάζουμε τη φάβα και τις πιπεριές Φλωρίνης στο μπλέντερ για να γίνει ένας ομοιογενής πολτός
  8. Σερβίρουμεσε πιάτα και την περιχύνουμε με λάδι 
  9. Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου