ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φακές
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 ροδέλες σελινόριζα
- 200 γρ. χυμό ντομάτα
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνη
- ρίγανη για το σερβίρισμα
- ξύδι για το σερβίρισμα
- Πλένουμε τις φακές με μπόλικο νερό
- Βάζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει σε δυνατή φωτιά
- Όταν αρχίσουν να βράζουν πετάμε το νερό και τις στραγγίζουμε
- Σωτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο,τα καρότα, την σελινόριζα και το τζίντζερ
- Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας
- Στη συνέχεια ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό ζεστό ή τόσο όσο να καλυφτούν οι φακές
- Προσθέτουμε στις φακές και τα φύλλα της δάφνης
- Βράζουμε για περίπου 45'
- Σερβίρουμε ρίχνοντας στο πιάτο λίγο ξύδι και ρίγανη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου