ΥΛΙΚΑ
Για τα αχλάδια
Για τα αχλάδια
- 5 αχλάδια κομμένα στη μέση
- 6 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2- 3 γαρίφαλα
- 2-3 σταγόνες βανίλια
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
- 1 αυγό
- 1 γρ. αλάτι
- 1-2 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
- 1γρ. βανίλια σε σκόνη
Για την κρέμα αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 10 κόρν φλάουρ
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70- 80 γρ. άχνη ζάχαρη ( ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
- 1 αυγό
- 20 ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
- 5 ml βανίλια
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Αχλάδια
- Την προηγούμενη ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές λεμόνι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι,την κανέλα, τα γαρίφαλα και την βανίλια
- Αφήνουμε να βράσουν
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10'
- Αφήνουμε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα όλο το βράδυ να βγάλουν τα αρώματα τους
Την προηγούμενη ετοιμάζουμε την βάση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και αναμιγνύουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και το αλεύρι αμυγδάλου
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε το αυγό, και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά και χτυπάμε
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, και χτυπάμε
- Την ζύμη την βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες στο ψυγείο να παγώσει
Κρέμα αμυγδάλου
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κόρν φλάουρ και την άχνη
- Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
- Κοσκινίζουμε τα στερεά στο βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ανακατευτούν καλά
- Προσθέτουμε το αυγό
- χτυπάμε
- Προσθέτουμε το κονιάκ ή το ρούμι
- Χτυπάμε
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
- Χτυπάμε έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα
Συναρμολόγηση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
- Την επόμενη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3mm. και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 30 cm
- Με τον αντίχειρα και τον δείκτη πιέζουμε την ζύμη ώστε να δημιουργηθεί ένα γείσο
- Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου ομοιόμορφα
- Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα τα αχλάδια στραγγισμένα αφού τα έχουμε κόψει σε φετούλες
- Ψήνουμε για 30'
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο
- Στη συνέχεια τοποθετούμε την τάρτα πάνω σε μια σχάρα
- Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με την λιωμένη μαρμελάδα
- Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο
Μαρμελάδα
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και την αραιώνουμε με λίγο νερό
- Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κομματάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου