Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

 ΥΛΙΚΑ 
Για τα αχλάδια
  • 5 αχλάδια κομμένα στη μέση
  • 6 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2- 3 γαρίφαλα
  • 2-3 σταγόνες βανίλια
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Για τη βάση
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  •  30 γρ.  αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1-2 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
  •  1γρ. βανίλια σε σκόνη
Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 10 κόρν φλάουρ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  70- 80 γρ. άχνη ζάχαρη ( ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 αυγό
  • 20 ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • ml βανίλια
Για το τελείωμα 
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Αχλάδια
  1. Την προηγούμενη ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια
  3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ 
  4. Τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές λεμόνι
  5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι,την κανέλα, τα γαρίφαλα και την βανίλια
  7. Αφήνουμε να βράσουν
  8. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη
  9. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια 
  10. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10'
  11. Αφήνουμε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα όλο το βράδυ να βγάλουν τα αρώματα τους
 Την προηγούμενη ετοιμάζουμε την βάση
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και αναμιγνύουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και το αλεύρι αμυγδάλου
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει
  3. Προσθέτουμε το αυγό, και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  4. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά και χτυπάμε
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, και χτυπάμε 
  6. Την ζύμη την βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες στο ψυγείο να παγώσει 
Κρέμα αμυγδάλου
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κόρν φλάουρ και την άχνη 
  2. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  3. Κοσκινίζουμε τα στερεά στο βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ανακατευτούν καλά
  4. Προσθέτουμε το αυγό 
  5. χτυπάμε
  6. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το ρούμι
  7. Χτυπάμε
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  9. Χτυπάμε έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα 
Συναρμολόγηση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  2. Την επόμενη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3mm. και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 30 cm
  3. Με τον αντίχειρα και τον δείκτη πιέζουμε την ζύμη ώστε να δημιουργηθεί ένα γείσο
  4. Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου ομοιόμορφα
  5. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα τα αχλάδια στραγγισμένα αφού τα έχουμε κόψει σε φετούλες
  6. Ψήνουμε για 30'
  7. Αφήνουμε  να κρυώσει για λίγο
  8. Στη συνέχεια τοποθετούμε την τάρτα πάνω σε μια σχάρα 
  9. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με την λιωμένη μαρμελάδα
  10. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο
Μαρμελάδα
  1.  Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και την αραιώνουμε με λίγο νερό
  2. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κομματάκια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου