Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ, μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  • 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 80 γρ. ρύζι καρολίνα
  •  1/4 της κούπας λεμόνι 
  • 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια
  3. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι για 3'
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4'
  5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο τον ζωμό από το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι
  6. Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 -25 λεπτά  
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό ελαφρά 
  9. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  10. Παίρνουμε μερικές κουταλιές από την ζεστή σούπα και τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια
  11. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου