ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ, μανιτάρια άσπρα φρέσκα
- 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
- 80 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1/4 της κούπας λεμόνι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι για 3'
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4'
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο τον ζωμό από το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι
- Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 -25 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό ελαφρά
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Παίρνουμε μερικές κουταλιές από την ζεστή σούπα και τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου