Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΜΥΡΑ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. βούτυρο  αγελάδας
  • 1 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα ή γραβιέρα Κρήτης ή κασέρι Σοχού
  • 1 γρ. μαύρο πιπέρι
  • Tabasco κατά βούληση
Για το άλειμμα
  • 1 ασπράδι 
  • τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια βούτυρο με το αλάτι
  2. Ανακατεύουμε για 1'
  3. Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι αμυγδάλου
  4. Ανακατεύουμε
  5. Προσθέτουμε το αυγό
  6. Ανακατεύουμε
  7. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι
  8. Ανακατεύουμε
  9. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο τυρί
  10. Ανακατεύουμε
  11. Προσθέτουμε το πιπέρι και το Tabasco
  12. Βάζουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο
  13. Βγάζουμε απο το ψυγείο και την βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας
  14. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με διαφορετικά κουπ πατ  κάνουμε τα μπισκοτάκια μας
  15. Αλείφουμε με το ασπράδι
  16. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000  για 10'
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατάλληλο συνοδευτικό για κρασί και σαμπάνια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου