ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 1 γρ. αλάτι
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1 μεγάλο αυγό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα ή γραβιέρα Κρήτης ή κασέρι Σοχού
- 1 γρ. μαύρο πιπέρι
- Tabasco κατά βούληση
Για το άλειμμα
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια βούτυρο με το αλάτι
- Ανακατεύουμε για 1'
- Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι αμυγδάλου
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αυγό
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο τυρί
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το πιπέρι και το Tabasco
- Βάζουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο
- Βγάζουμε απο το ψυγείο και την βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με διαφορετικά κουπ πατ κάνουμε τα μπισκοτάκια μας
- Αλείφουμε με το ασπράδι
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 για 10'
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατάλληλο συνοδευτικό για κρασί και σαμπάνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου