ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ φουντούκια
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1/3-1/2 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
- 3 κουταλιές κακάο
- 1 πρέζα αλατιού
- 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
- 1 κουτάλι του φαγητού αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1300
- Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και ψήνουμε περίπου 15'
- Αφήνουμε τα φουντούκια να κρυώσουν για περίπου 10-15'
- Τρίβουμε τα φουντούκια με μια πετσέτα για να τα ξεφλουδίσουμε
- Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μίξερ για να τα κάνουμε μία πούδρα
- Προσθέτουμε την άχνη,το κακάο και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστεί καλά με το βούτυρο φουντουκιού.
- Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το αμυγδαλέλαιο
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στον επεξεργαστή τροφίμων,
- Χτυπάμε για 3΄ακόμη
- Αποθηκεύουμε τη Nutella σε γυάλινο βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για ψύξη και συμπύκνωση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου