Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΠΙΤΙΚΗ Nutella

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ φουντούκια
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1/3-1/2 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  •   1 πρέζα αλατιού
  • 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
  • 1 κουτάλι του φαγητού αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1300
  2.  Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και ψήνουμε περίπου 15'
  3. Αφήνουμε τα φουντούκια να κρυώσουν για περίπου 10-15'
  4. Τρίβουμε τα φουντούκια με μια πετσέτα για να τα ξεφλουδίσουμε
  5. Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μίξερ για να τα κάνουμε μία πούδρα
  6. Προσθέτουμε την άχνη,το κακάο και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστεί καλά με το βούτυρο φουντουκιού.
  7. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το αμυγδαλέλαιο
  8. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα
  9. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στον επεξεργαστή τροφίμων, 
  10. Χτυπάμε για 3΄ακόμη 
  11. Αποθηκεύουμε τη Nutella σε γυάλινο βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για ψύξη και συμπύκνωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου