Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ. ταλιατέλες
  • ντομάτες
  • σέλινο
  • καλαμπόκι
  • 350 γρ.γαρίδες
  • αλάτι
  • 5 κόκοι πιπέρι
  • τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά 
  • 25 ml ημίγλυκο κρασί
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο αγελάδας και σωτάρουμε τις γαρίδες, ένα λεπτό απο την μια πλευρά και ένα λεπτό απο την άλλη.
  3. Σβήνουμε με το κρασί 
  4. Βγάζουμε τις γαρίδες απο την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καλαμπόκι, το σέλινο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά
  6. Τα σωτάρουμε για 1'
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τις ταλιατέλες
  8. Αλατίζουμε
  9. Βράζουμε τις ταλιατέλες ώσπου να αποροφηθούν το υγρά
  10. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τις γαρίδες 
  11. Σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου