Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κιμά
  • 9 πιπεριές
  • 70 γρ. ρύζι κίτρινο μπονέτ
  • 1- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες φρέσκες στο blender
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  •  πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε  όλες τις πιπεριές οριζόντια στο επάνω μέρος  και καθαρίζουμε το εσωτερικό απο τυχόν σπόρους
  2. Πλένουμε τις πιπεριές
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια
  4. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου μαλακώσουν
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά 
  6. Οταν ο κιμάς έχει καβουρντιστεί καλά τον σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί
  7. Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι  
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα 
  9. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του 
  10. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει
  11. Προσθέτουμε ττον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο
  12. Ανακατεύουμε τα υλικά και γεμίζουμε τις πιπεριές αφού έχουμεβάλει μια κουταλιά νερό σε κάθε πιπεριά
  13. Ψήνουμε στους 180για 1½  περίπου ώρα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου