ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά
- 9 πιπεριές
- 70 γρ. ρύζι κίτρινο μπονέτ
- 1- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες φρέσκες στο blender
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε όλες τις πιπεριές οριζόντια στο επάνω μέρος και καθαρίζουμε το εσωτερικό απο τυχόν σπόρους
- Πλένουμε τις πιπεριές
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου μαλακώσουν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά
- Οταν ο κιμάς έχει καβουρντιστεί καλά τον σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί
- Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα
- Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει
- Προσθέτουμε ττον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο
- Ανακατεύουμε τα υλικά και γεμίζουμε τις πιπεριές αφού έχουμεβάλει μια κουταλιά νερό σε κάθε πιπεριά
- Ψήνουμε στους 1800 για 1½ περίπου ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου