Για την κρέμα πατισερί
- ½ λίτρο γάλα
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 32 γρ. αλεύρι
- 32 γρ. νισεστέ (corn starch)
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 5ml βανίλια υγρή
- 5ml άρωμα πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου ή λεμονιού
Για το παντεσπάνι 24cm
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- λικέρ της αρεσκείας μας (κουαντρό, μαρασκίνο κλπ)
Άλλα υλικά
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή ροδάκινο
- ½ κιλό ροδάκινα κομπόστα για τη διακόσμηση
- κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
- 2 κουτάλια άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι. από την προηγούμενη.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
- Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και την αφήνουμε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος αφού την έχουμε σκεπάσει με διαφανή μεμβράνη
- Σε μία μικρή μπασίνα με μία κούπα ζεστό νερό διαλύουμε το ζελέ
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ζελέ μία κούπα κρύο νερό και ανακατώνουμε
- Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να μισοπήξει
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις δύο κουταλιές άχνη για να κάνουμε την σαντιγί
- Σε επίπεδο ταψάκι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση
- Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και τον βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι
- Τοποθετούμε τον διαποτισμένο δίσκο στον δίσκο όπου πρόκειται να συνθέσουμε την τούρτα
- Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πατισερί
- Παίρνουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον διαποτίζουμε στο σιρόπι
- Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι πάνω από την κρέμα πατισερί
- Στη συνέχεια απλώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα ροδάκινα
- Ρίχνουμε το ζελέ από πάνω από τα ροδάκινα
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου