Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ
 Για την κρέμα πατισερί
  •  ½ λίτρο γάλα
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 32 γρ. αλεύρι
  • 32 γρ. νισεστέ (corn starch)
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 5ml βανίλια υγρή
  • 5ml άρωμα πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου ή λεμονιού
Για το παντεσπάνι 24cm

Για το σιρόπι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • λικέρ της αρεσκείας μας (κουαντρό, μαρασκίνο κλπ)
Άλλα υλικά
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή ροδάκινο
  • ½ κιλό ροδάκινα κομπόστα για τη διακόσμηση
  • κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
  • 2 κουτάλια άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι. από την προηγούμενη. 
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και την αφήνουμε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος αφού την έχουμε σκεπάσει με διαφανή μεμβράνη
  4. Σε μία μικρή μπασίνα με μία κούπα ζεστό νερό διαλύουμε το ζελέ 
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ζελέ μία κούπα κρύο νερό και ανακατώνουμε
  6. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να μισοπήξει
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις δύο κουταλιές άχνη για να κάνουμε την σαντιγί
  8.  Σε επίπεδο ταψάκι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι 
  9.  Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση
  10. Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και τον βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι
  11. Τοποθετούμε τον διαποτισμένο δίσκο στον δίσκο όπου πρόκειται να συνθέσουμε την τούρτα 
  12. Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα  την κρέμα πατισερί
  13. Παίρνουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον διαποτίζουμε στο σιρόπι
  14.  Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι πάνω από την κρέμα πατισερί
  15. Στη συνέχεια απλώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα
  16. Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα ροδάκινα
  17. Ρίχνουμε το ζελέ από πάνω από τα ροδάκινα
  18. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει

         





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου