Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΓΑΝΑ

 ΥΛΙΚΑ
  • ½ κούπες χλιαρό νερό
  • 16 γρ. ξερή μαγιά (2 φακελάκια)
  •  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 250 γρ. κίτρινο αλεύρι 
  • 250 γρ ολικής.
  •  της κούπας ζάχαρη (80 γρ.)
  • ¼ της κούπας σπορέλαιο ή σησαμέλαιο ή λάδι
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • λίγο νισεστέ για το άνοιγμα
  • 280 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλάτι
  2. Ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη
  5. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο ή το σπορέλαιο ή το λάδι και το υπόλοιπο νερό
  6. Αναμιγνύουμε τα υλικά με τον αναδευτήρα περίπου 10΄ ώστε να έχουμε μια ελαστική και μάλλον σφιχτή  ζύμη
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη
  8. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου ο όγκος διπλασιαστεί
  9. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε άλλα 5' στο μίξερ
  10. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας 
  11. Βάζουμε σε ένα μπώλ το σουσάμι
  12. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη  
  13. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι για να πάρει το σχήμα της λαγάνας 
  14. Πιέζουμε με τα δάκτυλα όλη την επιφάνεια κάνοντας δακτυλιές 
  15. Αλοίφουμε με σησαμέλαιο ή λάδι
  16. Πασπαλίζουμε το σουσάμι
  17. Μεταφέρουμε τις λαγάνες σε ταψί με λαδόκολλα και τίςαφήνουμε 15'  να φουσκώσουν
  18. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 για 10-15' ή έως ότου γίνουν χρυσαφένιες
  19. 'Οταν τις βγάλουμε απο τον φούρνο ψεκάζουμε με λίγο νερό
  20. Τις τοποθετούμε σε μία σχάραγια να κρυώσουν και να τραβήξουν την υγρασία τους
  21. Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο
Σημείωση: 1
  • Αν δεν έχουμε μίξερ δεν πειράζει κάνουμε όλη  την διαδικασία με τα χεράκια 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου