Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 6 κουταλιές ντοματοπολτό
  •  ½ κιλό κιμά
  • ½ φλυτζάνι γάλα
  • μαϊντανό
  • 6 φρυγανιές
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 φλυτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Σωτάρουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε μια κουταλιά λάδι
  2. Μουσκεύουμε τις φρυγανιές με το γάλα
  3. Αναμιγνύουμε το κρεμμύδι,τις φρυγανιές, τον κιμά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια 
  5. Τα αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα για να σφίξουν
  6. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τον πολτό ντομάτας
  7. Οταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, και το αλάτι
  8. Βράζουμε για περίπου ½ ώρα
  9. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαλάκια του κιμά στην χορτόσουπα μαζί με τις πατάτες
  10. Τα σιγοβράζουμε για 10'
  11. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου