- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουταλιές λάδι
- 6 κουταλιές ντοματοπολτό
- ½ κιλό κιμά
- ½ φλυτζάνι γάλα
- μαϊντανό
- 6 φρυγανιές
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 φλυτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σωτάρουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε μια κουταλιά λάδι
- Μουσκεύουμε τις φρυγανιές με το γάλα
- Αναμιγνύουμε το κρεμμύδι,τις φρυγανιές, τον κιμά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα για να σφίξουν
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τον πολτό ντομάτας
- Οταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, και το αλάτι
- Βράζουμε για περίπου ½ ώρα
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαλάκια του κιμά στην χορτόσουπα μαζί με τις πατάτες
- Τα σιγοβράζουμε για 10'
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου