ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 140 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 2 φακελάκια ζελέ ανανά (100 γρx2)
- 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά (500 γρ. καθαρό)
- 250 γρ. μπισκότα digestives (Παπαδοπούλου)
- 500 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Στο blender βάζουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα αλέθουμε
- Σε μια ταρτιέρα ή σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα
- Πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο ομοιόμορφα
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο
- Σε ένα μεταλλικό μπώλ αδειάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ
- Προσθέτουμε 250 ml ζεστό νερό
- Ανακατεύουμε καλά εως ότου διαλυθεί το ζελέ
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 250 ml ζουμί από την κονσέρβα του ανανά
- Βάζουμε το μπωλ για 15' στην κατάψυξη
- Βγάζουμε το μπώλ από την κατάψυξη
- Προσθέτουμε το γιαούρτι
- Ανακατώνουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
- Βάζουμε το μπώλ στην κατάψυξη για περίπου 15'
- Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό +250ml κρύο νερό)
- Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο
- Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και το μπώλ με το γιαούρτι
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου
- Στρώνουμε τις ροδέλες του ανανά
- Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ
- Βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα
- Μεταφέρουμε στην συντήρηση του ψυγείου μας
Τελειο γλυκο καλοκαιριου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή