Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ ΨΥΓΕΙΟΥ (PINEAPPLE YOGHURT CAKE)

    ΥΛΙΚΑ
    • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
    • 140 γρ. βούτυρο αγελάδας
    • 2 φακελάκια ζελέ ανανά (100 γρx2)
    • 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά (500 γρ. καθαρό)
    • 250 γρ. μπισκότα digestives (Παπαδοπούλου)
    • 500 ml νερό
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Λιώνουμε το βούτυρο 
      2. Στο blender βάζουμε  τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα αλέθουμε 
      3. Σε μια ταρτιέρα ή σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα 
      4.  Πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο ομοιόμορφα
      5. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο
      6. Σε ένα μεταλλικό μπώλ αδειάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ
      7. Προσθέτουμε 250 ml ζεστό νερό
      8. Ανακατεύουμε καλά εως ότου διαλυθεί το ζελέ
      9. Στη συνέχεια προσθέτουμε 250 ml  ζουμί από την κονσέρβα του ανανά
      10. Βάζουμε το μπωλ για 15' στην κατάψυξη
      11. Βγάζουμε το μπώλ από την κατάψυξη 
      12. Προσθέτουμε το γιαούρτι 
      13. Ανακατώνουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
      14. Βάζουμε το  μπώλ στην κατάψυξη για περίπου 15'
      15. Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό +250ml κρύο νερό)
      16. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο
      17. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και το μπώλ με το γιαούρτι
      18. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου
      19. Στρώνουμε τις ροδέλες του ανανά
      20. Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ
      21.  Βάζουμε στην κατάψυξη για  μια ώρα 
      22. Μεταφέρουμε στην συντήρηση του ψυγείου μας









      1 σχόλιο: