Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Διαλέγουμε φράουλες ίσου μεγέθους και λίγο αγουρωπές
  2. Πλένουμε τις φράουλες καλά σε μια λεκάνη με νερό
  3. Αφαιρούμε προσεκτικά τα πράσινα κοτσάνια με ένα μαχαιράκι
  4. Σε ένα πλατύ σκεύος (μεγάλο ταψί μιας χρήσης ή ένα πυρέξ) αραδιάζουμε τις φράουλες
  5. Τις ραντίζουμε με λεμόνι. Μαρινάρουμε τις φράουλες στο χυμό του λεμονιού για  περίπου 2 ώρες
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη 
  7. Βάζουμε τις φράουλες σκεπασμένες στο ψυγείο για 10-12 ώρες (όλο το βράδυ)
  8. Στη συνέχεια, με πολλή προσοχή τις αραδιάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και βαθιά και χύνουμε όλα τα υγρά πάνω από τις φράουλες
  9. Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας ταυτόχρονα
  10. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από την εστία
  11. Αφήνουμε τις φράουλες  να μείνουν για 24 ώρες στο ψυγείο
  12. Ξαναβράζουμε τις φράουλες για 5 λεπτά.
  13. Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι
  14. Όταν το σιρόπι μας έχει δέσει, το ρίχνουμε πάνω στις φράουλες και κουνάμε ελαφρά το σκεύος.
  15. Όταν έχει κρυώσει το γλυκό μας,το βάζουμε  σε φαρδύ γυάλινο φαγητοδοχείο  και στο ψυγείο.
                                           













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου