ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- Διαλέγουμε φράουλες ίσου μεγέθους και λίγο αγουρωπές
- Πλένουμε τις φράουλες καλά σε μια λεκάνη με νερό
- Αφαιρούμε προσεκτικά τα πράσινα κοτσάνια με ένα μαχαιράκι
- Σε ένα πλατύ σκεύος (μεγάλο ταψί μιας χρήσης ή ένα πυρέξ) αραδιάζουμε τις φράουλες
- Τις ραντίζουμε με λεμόνι. Μαρινάρουμε τις φράουλες στο χυμό του λεμονιού για περίπου 2 ώρες
- Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη
- Βάζουμε τις φράουλες σκεπασμένες στο ψυγείο για 10-12 ώρες (όλο το βράδυ)
- Στη συνέχεια, με πολλή προσοχή τις αραδιάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και βαθιά και χύνουμε όλα τα υγρά πάνω από τις φράουλες
- Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας ταυτόχρονα
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από την εστία
- Αφήνουμε τις φράουλες να μείνουν για 24 ώρες στο ψυγείο
- Ξαναβράζουμε τις φράουλες για 5 λεπτά.
- Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι
- Όταν το σιρόπι μας έχει δέσει, το ρίχνουμε πάνω στις φράουλες και κουνάμε ελαφρά το σκεύος.
- Όταν έχει κρυώσει το γλυκό μας,το βάζουμε σε φαρδύ γυάλινο φαγητοδοχείο και στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου