Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας
  • 200 γρ φράουλας +200 για στόλισμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
  • 1  φυσίγγιο βανίλια
  • 250 γρ. μπισκότα digestives
Εκτέλεση


  1. Στο blender βάζουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και τα αλέθουμε 
  2. Σε μια ταρτιέρα ή σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και τα πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο
  3. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο
  4. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες
  5. Ρίχνουμε μια κούπα νερό σε μια κατσαρολίτσα
  6. Προσθέτουμε τις φράουλες
  7. Βράζουμε τις φράουλες για 5'-10'
  8. Σουρώνουμε και παίρνουμε μόνο το ζουμί
  9. Στο ζουμί διαλύουμε το ζελέ φράουλας
  10. Ανακατώνουμε έως ότου διαλυθεί το ζελέ
  11. Τις φράουλες  τις πολτοποιούμε στο blender
  12. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά άχνη και την βανίλια σε σαντιγί
  13. Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το γιαούρτι, τη μισή σαντιγί, τις πολτοποιημένες φράουλες, και το ζελέ
  14. Ανακατώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν
  15.  Βγάζουμε την ταρτιέρα απο το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα
  16. Βάζουμε στην κατάψυξη για  μια ώρα έως ότου πήξει
  17. Διακοσμούμε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες και σαντιγί





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου