Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι 2%
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλας
- 200 γρ φράουλας +200 για στόλισμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
- 1 φυσίγγιο βανίλια
- 250 γρ. μπισκότα digestives
- Στο blender βάζουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και τα αλέθουμε
- Σε μια ταρτιέρα ή σε ένα τσέρκι 22 εκ.ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και τα πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε τον πάτο
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες
- Ρίχνουμε μια κούπα νερό σε μια κατσαρολίτσα
- Προσθέτουμε τις φράουλες
- Βράζουμε τις φράουλες για 5'-10'
- Σουρώνουμε και παίρνουμε μόνο το ζουμί
- Στο ζουμί διαλύουμε το ζελέ φράουλας
- Ανακατώνουμε έως ότου διαλυθεί το ζελέ
- Τις φράουλες τις πολτοποιούμε στο blender
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά άχνη και την βανίλια σε σαντιγί
- Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το γιαούρτι, τη μισή σαντιγί, τις πολτοποιημένες φράουλες, και το ζελέ
- Ανακατώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν
- Βγάζουμε την ταρτιέρα απο το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα
- Βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα έως ότου πήξει
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες και σαντιγί
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου