ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φράουλες
- 400 γρ. ελληνικό γιαούρτι
- 100 γρ. ζελέ με γεύση φράουλας (1 φακελάκι)
- 10 γρ. ζελατίνη granulé ή 6 φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση, αν έχουμε)
- 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για τσέρκι 24 cm κάνουμε τη συνταγή με τα 3 αυγά
Για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- ζάχαρη
- 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
- φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
- Πλένουμε και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι από τις φράουλες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 400 γρ. φράουλες, τις υπόλοιπες τις κρατάμε για διακόσμηση
- Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και 1 κουταλιά κονιάκ
- Αφήνουμε τις φράουλες να ξεκουραστούν για 30' να βγάλουν το ζουμί τους
- Στο χρόνο που οι φράουλες ξεκουράζονται εμείς κάνουμε το σιρόπι: σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 250 ml νερό, την ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Βράζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη
- Το αφήνουμε να κρυώσει
- Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα με τις φράουλες στην εστία
- Προσθέτουμε 250 ml νερό και ανοίγουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία
- Τις αφήνουμε να βράσουν έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας
- Σε ένα μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το ζελέ με τη γεύση φράουλα
- Παίρνουμε το ζεστό ζουμί από τις φράουλες που βράσαμε και το ρίχνουμε στο ζελέ
- Ανακατώνουμε καλά έως ότου διαλυθεί το ζελέ
- Αφού διαλυθεί το ζελέ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατώνουμε γερά.
- Βάζουμε το μπώλ στο ψυγείο για να πήξει λίγο
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις βρασμένες φράουλες στο blender για κάνουμε τον πουρέ
- Σε ένα δεύτερο μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την ζελατίνη granulé
- Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει λίγο
- Βουτάμε το παντεσπάνι στο σιρόπι και από τις δύο πλευρές
- Τοποθετούμε το παντεσπάνι σαν βάση στο τσέρκι
- Βγάζουμε από το ψυγείο το γιαουρτοζελέ και το απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι ομοιόμορφα
- Βάζουμε το τσέρκι λίγο στο ψυγείο
- Εν τω μεταξύ βγάζουμε τον πουρέ της φράουλας από το ψυγείο και τον ανακατώνουμε λίγο
- Τον πουρέ της φράουλας τον στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το γιαουρτοζελέ
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου