Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φράουλες
  • 400 γρ.  ελληνικό γιαούρτι
  • 100 γρ. ζελέ με γεύση φράουλας (1 φακελάκι)
  • 10   γρ. ζελατίνη granulé ή 6 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση, αν έχουμε)
  • 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για το παντεσπάνι βανίλιας

Για τσέρκι 24 cm κάνουμε τη συνταγή με τα 3 αυγά
Για το σιρόπι
  • 250 ml νερό
  • ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Πλένουμε και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι από τις φράουλες
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε  400 γρ. φράουλες, τις υπόλοιπες τις κρατάμε για διακόσμηση
  3. Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και 1 κουταλιά κονιάκ
  4. Αφήνουμε τις φράουλες να ξεκουραστούν για 30' να βγάλουν το ζουμί τους 
  5. Στο χρόνο που οι φράουλες ξεκουράζονται εμείς κάνουμε το σιρόπι: σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 250 ml νερό, την ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  6.  Βράζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει
  8. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα με τις φράουλες στην εστία
  9. Προσθέτουμε 250 ml νερό και ανοίγουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία
  10. Τις αφήνουμε να βράσουν έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη
  11. Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας
  12. Σε ένα μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το ζελέ με τη γεύση φράουλα
  13.  Παίρνουμε το ζεστό ζουμί από τις φράουλες που βράσαμε και το ρίχνουμε στο ζελέ
  14. Ανακατώνουμε καλά έως ότου διαλυθεί το ζελέ
  15. Αφού διαλυθεί το ζελέ, προσθέτουμε  το γιαούρτι και ανακατώνουμε γερά.
  16.  Βάζουμε το μπώλ στο ψυγείο για να πήξει λίγο
  17. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις βρασμένες φράουλες στο blender για κάνουμε τον πουρέ
  18. Σε ένα δεύτερο μεταλικό μπώλ αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την ζελατίνη granulé 
  19. Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει λίγο
  20. Βουτάμε το παντεσπάνι στο σιρόπι και από τις δύο πλευρές
  21. Τοποθετούμε το παντεσπάνι σαν βάση στο τσέρκι
  22. Βγάζουμε από το ψυγείο το γιαουρτοζελέ και το απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι ομοιόμορφα
  23. Βάζουμε το τσέρκι λίγο στο ψυγείο
  24. Εν τω μεταξύ βγάζουμε τον πουρέ της φράουλας από το ψυγείο και τον ανακατώνουμε λίγο
  25. Τον πουρέ  της φράουλας τον στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το γιαουρτοζελέ
  26. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
  27. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου