Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGERS

Υλικά
  •  ½ κούπες χλιαρό νερό
  • 16 γρ. ξερή μαγιά (2 φακελάκια)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  της κούπας ζάχαρη
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι (20 γρ)
  • 2 αυγά + 1 κρόκο αυγού για την επικάλυψη
  • 280 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το νερό και τα αυγά
  5. Αναμιγνύουμε τα υλικά με τον αναδευτήρα περίπου 10΄ 
  6. Ρίχνουμε το αλάτι
  7. Αναμιγνύουμε για άλλα 5'ώστε να έχουμε μια ελαστική και μάλλον απαλή ζύμη
  8. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου ο όγκος διπλασιαστεί
  9. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε άλλα 5' στο μίξερ
  10. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας και την χωρίζουμε  σε ίσα μέρη (περίπου 80 γρ. το καθένα)
  11. Αραιώνουμε τον κρόκο του αυγού με μια κουταλιά νερό. 
  12. Βάζουμε σε ένα μπώλ το σουσάμι
  13. Αλοίφουμε τα ψωμάκια με το διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι
  14. Βάζουμε τα ψωμάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 15'  να φουσκώσουν
  15. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 για 10-15' ή έως ότου γίνουν χρυσαφένια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου