ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 125 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, χλιαρό
- 2 φλιτζάνια σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190₀
- Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
- Στο μίξερ , κτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και κτυπάμε σιγά-σιγά σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Η ζύμη θα είναι πολύ ξηρή και το αλεύρι θα εξακολουθεί να φαίνεται
- Προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
- Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ.
- Πλάθουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζύμη σε μια μπάλα και ισιώνουμε σε δίσκο περίπου 6 εκατοστών, πατάμε το δίσκο στο σουσάμι, και στις δύο πλευρές ώστε να καλυφτεί πλήρως με σουσάμι.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Τοποθετούμε τα μπισκότα περίπου σε απόσταση 1 εκατοστού στο ταψί, το ψήσιμο του πρώτου ταψιού αμέσως μόλις είναι έτοιμο και συνεχίζουμε με το δεύτερο ταψί , ενώ το πρώτη ψήνεται.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος για ομοιομορφία.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν θα πάρουν τραγανή υφή .
- Αποθηκεύουμε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου