ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά σκέτο ή ανάμεικτο
- 150 γρ. φρυγανιά
- 3 ασπράδια
- 100 γρ. γάλα
- ⅓ του φλυτζανιού λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 -6 αυγά
- 1 μάτσο μαϊδανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι δυόσμο ή 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 5 γρ. κύμινο
- ανάλογο αλάτι και πιπέρι
- ελάχιστη ρίγανη
- λάδι
- 1 καρότο βρασμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαλακώσει
- Βράζουμε τα 5-6 αυγά σφιχτά
- Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά και το κρεμμύδι
- Ζυμώνουμε τον κιμά καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά
- Ανοίγουμε τον κιμά σε χοντρό φύλλο πλάτους περίπου 20 εκατοστών
- Καθαρίζουμε τα σφιχτά αυγά και τα τοποθετούμε στη σειρά στο κέντρο του φύλλου που ανοίξαμε
- Στρώνουμε στο πλάι από την μία πλευρά πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες
- Από την άλλη πλευρά βρασμένα καρότα κομμένα στη μέση
- Στη συνέχεια τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας
- Βάζουμε το ρολό μας στο ταψί
- Κόβουμε πατάτες ζάρια
- Ψήνουμε για 45' στους 180
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
- 4 κουτάλια γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου