Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΚΙΜΑΣ ΡΟΛΟ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κιμά σκέτο ή ανάμεικτο
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • 3 ασπράδια
  • 100 γρ. γάλα
  • ⅓ του φλυτζανιού λευκό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 -6 αυγά
  • 1 μάτσο μαϊδανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ή 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 5 γρ. κύμινο
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • ελάχιστη ρίγανη
  • λάδι
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαλακώσει
  2. Βράζουμε τα 5-6 αυγά σφιχτά
  3. Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά και το κρεμμύδι
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά
  5. Ανοίγουμε τον κιμά σε χοντρό φύλλο πλάτους περίπου 20 εκατοστών
  6. Καθαρίζουμε τα σφιχτά αυγά και τα τοποθετούμε στη σειρά στο κέντρο του φύλλου που ανοίξαμε
  7. Στρώνουμε στο πλάι από την μία πλευρά πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες
  8. Από την άλλη πλευρά βρασμένα καρότα κομμένα στη μέση
  9. Στη συνέχεια τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας
  10. Βάζουμε το ρολό  μας στο ταψί
  11. Κόβουμε πατάτες ζάρια
  12. Ψήνουμε  για 45' στους 180
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
  1. 4 κουτάλια γιαούρτι
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
  5. 2 κουταλάκια μουστάρδα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου