- 1 κιλό σύκα (25 -30 σύκα)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 μικρό κομματάκι γαλαζόπετρα
- 7-10 γαρύφαλλα ή βανίλια
- 2 κουταλιές λεμόνι ή μισή κούπα γλυκόζη
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα πλένουμε
- Βράζουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να μαλακώσουν
- Διαλύουμε σε μια λεκάνη μισή κουταλιά γαλαζόπετρα με 12 κούπες νερό
- Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με το νερό γαλαζόπετρας
- Τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα
- Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζουμε τα σύκα απο τη λεκάνη και τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά (5-6 νερά)
- Τα στραγγίζουμε
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 '
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σύκα στην κατσαρόλα
- Τα βράζουμε για 5'
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και τα αφήνουμε μέχρι την επομένη
- Την επομένη ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην εστία
- Ξαφρίζουμε το γλυκό μας καλά
- Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές λεμόνι ή τη γλυκόζη, τα γαρύφαλλα ή τη βανίλια
- Βράζουμε το γλυκό μας λίγο ακόμη για να δέσει καλά
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημείωση1: Φτιάχνουμε το συγκεκριμένο γλυκό στις αρχές Μάη όταν ακόμη τα σύκα δεν έχουν σποριάσει
Σημείωση 2 Η ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Σημείωση 2 Η ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ποσότητα γαλαζόπετρας όσο ένα ρεβύθι διαλύεται σε ένα λίτρο νερό. Στο διάλυμα αυτό βαπτίζουμε τα άγρια σύκα για 20- 30 λεπτά για να σφίξουν και να τονωθεί το χρώμα.Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με νερό πάρα πολύ καλά. Την γαλαζόπετρα την βρίσκουμε στα καταστήματα που πουλάνε γεωργικά φάρμακα
χωρίς την χρήση γαλαζόπετρας |
χωρίς την χρήση γαλαζόπετρας |
χωρίς την χρήση γαλαζόπετρας |
με την χρήση γαλαζόπετρας |
με την χρήση γαλαζόπετρας |
Absolutamente bello y delicioso!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMe encantaría seguir tu blog, pero no veo el cajetín de seguidores.
Saludos y feliz noche!!