ΥΛΙΚΑ
- 380 γρ. αλεύρι
- ½ της κούπας μαγειρικό λίπος
- ⅓ της κούπας λάδι
- ½ της κούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κουταλάκια baking powder
- 1 αυγό για την επάλειψη
- σουσάμι
- Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το λάδι με το μαγειρικό λίπος μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι,τη ζάχαρη και το baking powder
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
- Πλάθουμε κορδόνια μήκους 16 εκ.και τα δίνουμε στρογγυλό σχήμα
- Χτυπάμε σε ένα μπώλ το αυγό με μία κουταλιά νερό
- Σε ένα άλλο μπώλ βάζουμε το σουσάμι
- Βουτάμε τα κουλουράκια στο αυγό και κατόπιν στο σουσάμι
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15' -20' στους 1900
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου