Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ



ΥΛΙΚΑ

  • 380 γρ. αλεύρι 
  • ½   της κούπας μαγειρικό λίπος
  • ⅓ της κούπας λάδι
  • ½ της κούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 1 αυγό για την επάλειψη
  • σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το λάδι με το μαγειρικό λίπος μέχρι να ομογενοποιηθούν
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι,τη ζάχαρη και το baking powder
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
  5. Πλάθουμε κορδόνια μήκους 16 εκ.και τα δίνουμε στρογγυλό σχήμα
  6. Χτυπάμε σε ένα μπώλ το αυγό με μία κουταλιά νερό
  7. Σε ένα άλλο μπώλ βάζουμε το σουσάμι
  8. Βουτάμε τα κουλουράκια στο αυγό και κατόπιν στο σουσάμι
  9. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15' -20' στους 1900  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου