Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

LEMON PIE ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • τον κρόκο από ένα αυγό
  • βανίλια
  • 1 γρ. αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • 3 λεμόνια το χυμό (περίπου 150 ml)
  • 3 κρόκοι αυγού
  • κούπα νερό
  • 6 κουτάλια νισεστέ (80 γρ)
  • 1 κουτάλι ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200γρ.ζ άχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή 1 γρ. αλάτι
  • 1 μασουράκι βανίλλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΣΗ
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ.
  2. Αναμιγνύουμε.
  3. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βάζουμε στον πάγκο.




4. Την ενώνουμε με τα χέρια.
 5. Απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε την ζύμη πάνω την ανοίγουμε σε φύλο στο μέγεθος και σχήμα της ταρτιέρας  με διάμετρο 23 εκ
 6.Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
7.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30'-35',

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ

  1.  Βάζουμε στη κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον νισεστέ,το ξύσμα λεμονιού,το βούτυρο,τους 3 κρόκους, το αβγό  και τον χυμό του λεμονιού.
  2. Με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε  για να ομογενοποιήσουμε τα υλικά

3. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά έως ότου πυκνώσει



4.  Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένα τάρτα.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΡΕΓΚΑΣ

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. 
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλλια και το νισεστέ
  3. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά στο μίξερ μέχρι να σφίξει
  4. Ρίχνουμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα και με την μύτη του κουταλιού σχηματίζουμε κορυφές.




 5. Ψήνουμε για περίπου 20' μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.


6. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και σερβίρουμε








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου