ΥΛΙΚΑ
- 325 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι baking powder
- μαρμελάδα βερίκοκο
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια
- Βάζουμε το βούτυρο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ.
- Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
- Εάν η ζύμη βγει μαλακή και κολλάει, τη αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. (για ευκολία βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες)
- Με το ένα κουπ πατ κόβουμε δίσκους ολόκληρους και με το δεύτερο κόβουμε δίσκους με τρύπα στο κέντρο
- Τοποθετούμε τους δίσκους στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα.
- Τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα τα μπισκότα με την τρύπα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου