Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




ΥΛΙΚΑ
  • 325 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  •  1 αυγό
  • ½ κουταλάκι baking powder
  • μαρμελάδα βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το βούτυρο  σε μικρά κομματάκια
  2. Βάζουμε το βούτυρο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ.
  3. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
  4.  Εάν η ζύμη βγει μαλακή και κολλάει, τη αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. (για ευκολία βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες)
  6. Με το ένα κουπ πατ κόβουμε δίσκους ολόκληρους και με το δεύτερο κόβουμε δίσκους με τρύπα στο κέντρο

  7. Τοποθετούμε τους δίσκους στο ταψί  πάνω σε λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα.
  11. Τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα τα μπισκότα με την τρύπα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου