ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα περγαμόντα στη συνέχεια με έναν τρίφτη ψιλό ξύνουμε ολόκληρη την επιφάνεια τους
- Κόβουμε λίγο στο πάνω και κάτω μέρος τη φλούδα
- Χαράζουμε κυκλικά στο στρόγγυλο λευκό τμήμα για να αφαιρεθεί ολόκληρο το κομμάτι της φλούδας με μεγαλύτερη ευκολία.
- Χαράζουμε επίσης με ένα μαχαιράκι το φρούτο γύρω-γύρω όπως θα καθαρίζαμε ένα πορτοκάλι κάθετα σε πέντε κομμάτια (4 κομμάτια αν είναι μικρό το περγαμόντο) Το εσωτερικό το πετάμε.
- Τυλίγουμε τα περγαμόντα σε
ρολό και με μία χοντρή βελόνα και κλωστή φτιάχνουμε γιρλάντες
- Βάζουμε από πριν μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και μόλις βράσει ρίχνουμε τα περγαμόντα μέσα να βράσουν 10 λεπτά.Το κιτρινισμένο νερό που έβραζαν τα περγαμόντα το πετάμε
- Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μία δεύτερη κατσαρόλα σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά. Το νερό πάλι κιτρινίζει. Το κιτρινισμένο νερό που έβραζαν το πετάμε.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άλλη κατσαρόλα με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τις κλωστές από τα περγαμόντα
- Στην άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό της συνταγής και τα αφήνουμε να βράσουν. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και τα περγαμόντα και αφήνουμε να βράσουν καλά 30 λεπτά να βγάλουν αφρό.Ξαφρίζουμε τον αφρό με μια κουτάλα.
- Το γλυκό αρχίζει να "δένει" και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από το σιρόπι που στάζει από ένα κουταλάκι σταγόνα σταγόνα.
- Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε ένα 2 ωρο να τραβήξει και να βγουν όλα τα υγρά (νερό από τα πρώτα βρασίματα). Μετά το βάζουμε να βράσει 15 λεπτά ακόμα, αν αφρίσει αφαιρούμε τον αφρό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το βάζουμε σε βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου