Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  •  2 κιλά πετροκέρασα
  • 1250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτάλια χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια
  2. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα
  3. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο επάνω απο την κατσαρόλα που έχουμε βάλει τη ζάχαρη για να πέφτει μέσα το ζουμί
  4. Οταν τελειώσουμε με την αφαίρεση των κουκουτσιών,ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 περίπου ώρες
  6. Ρίχνουμε το νερό
  7. Βράζουμε το γλυκό ώσπου να δέσει αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
  8. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την βανίλια λίγο πριν κατεβάσουμε το γλυκό απο την εστία
  9. Κουνάμε την κατσαρόλα 4-5 φορές για να φουσκώσουν τα κεράσια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου