ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά πετροκέρασα
- 1250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κουτάλια χυμό λεμονιού
- 1 κούπα νερό
- Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια
- Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο επάνω απο την κατσαρόλα που έχουμε βάλει τη ζάχαρη για να πέφτει μέσα το ζουμί
- Οταν τελειώσουμε με την αφαίρεση των κουκουτσιών,ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 περίπου ώρες
- Ρίχνουμε το νερό
- Βράζουμε το γλυκό ώσπου να δέσει αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την βανίλια λίγο πριν κατεβάσουμε το γλυκό απο την εστία
- Κουνάμε την κατσαρόλα 4-5 φορές για να φουσκώσουν τα κεράσια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου