Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 

Υλικά
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη και στραγγισμένη
  •  3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα ή νερό
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπώλ ζυμώνουμε  τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο, το αυγό,το ψωμί,τον ψιλοκομμένο  μαϊντανό,το κύμινο,και το φλυτζανάκι νερό ή γάλα
  2. Βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια
  3. Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι με την ντομάτα,το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.Τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις
  4. Βάζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά σε ένα ταψί.
  5. Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με τη ρίγανη
  6. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε
  7. Ψήνουμε στους 180o  μέχρι να ροδίσουν
Σημείωση

Στη σάλτσα ν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ανάλατες ελιές αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου