ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη και στραγγισμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα ή νερό
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλιές λάδι
- Σε ένα μπώλ ζυμώνουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο, το αυγό,το ψωμί,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το κύμινο,και το φλυτζανάκι νερό ή γάλα
- Βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια
- Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι με την ντομάτα,το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.Τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά σε ένα ταψί.
- Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με τη ρίγανη
- Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε
- Ψήνουμε στους 180o μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου