Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024

Κέικ αμυγδάλου με ινδοκάρυδο (gluten free)

 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 135 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  •  70 γρ. ινδοκάρυδο
  •   4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  •  1 κουταλάκι baking powder 
  • 2 κουτάλια ξύσμα λεμονιού
  • 10 ml βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 25 γρ. φιλέ αμυγδάλου για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. 
  2. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 
  3. Λιώνουμε το βούτυρο
  4. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη
  5. Ανακατεύουμε 
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την βανίλια και αναμειγνύουμε 
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο, και το ξύσμα λεμονιού
  8. Αναμειγνύουμε 
  9. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι
  10. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου
  11. Ψήνουμε για 30’-40’
  12. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου