ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 150 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 135 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 70 γρ. ινδοκάρυδο
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι baking powder
- 2 κουτάλια ξύσμα λεμονιού
- 10 ml βανίλια
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 25 γρ. φιλέ αμυγδάλου για την διακόσμηση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη
- Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την βανίλια και αναμειγνύουμε
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο, και το ξύσμα λεμονιού
- Αναμειγνύουμε
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι
- Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου
- Ψήνουμε για 30’-40’
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου