Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό ώριμα βερίκοκα χωρισμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 2-3 κόκκους μαστίχα
  • ελάχιστη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα 
  2. Τα χωρίζουμε στη μέση 
  3. Αφαιρούμε το κουκούτσι
  4. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα μαζί με την ζάχαρη , το λεμόνι, την κανέλα και τους κόκκους  της μαστίχας στο μπλέντερ 
  5. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε την πούλπα του βερίκοκου
  6. Σε χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε την μαρμελάδα μας ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει 
  7. Την βράζουμε τόσο όσο να δέσει και να πάρει ένα διαφανές χρώμα
  8. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν αποσύρουμε την μαρμελάδα από την εστία
  9. Ανακατεύουμε καλά
  10. Την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου