ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ώριμα βερίκοκα χωρισμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 2-3 κόκκους μαστίχα
- ελάχιστη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα βερίκοκα
- Τα χωρίζουμε στη μέση
- Αφαιρούμε το κουκούτσι
- Πολτοποιούμε τα βερίκοκα μαζί με την ζάχαρη , το λεμόνι, την κανέλα και τους κόκκους της μαστίχας στο μπλέντερ
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε την πούλπα του βερίκοκου
- Σε χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε την μαρμελάδα μας ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει
- Την βράζουμε τόσο όσο να δέσει και να πάρει ένα διαφανές χρώμα
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν αποσύρουμε την μαρμελάδα από την εστία
- Ανακατεύουμε καλά
- Την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου