Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


  • 750 γρ. γαλέος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  •  2 δαφνόφυλλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 5-6 μέτριες φρέσκες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. λάδι
  •  1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
  •  πολύ λίγη φρυγανιά τριμμένη

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Στην κατσαρόλα βάζουμε  το λάδι τις ροδέλες απο τις πιπεριές,το κρεμμύδι
    2. Τα μαραίνουμε λίγο
    3. Προσθέτουμε το χυμό απο τις  5 ντομάτες.
    4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το ψάρι
    5. Τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά
    6. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις φέτες του γαλέου
    7. Τις βρέχουμε με λίγο ξύδι
    8. Σκεπάζουμε το γαλέο με τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει
    9. Προσθέτουμε μισές φέτες ντομάτας απο την έκτη ντομάτα
    10. Πασπαλίζουμε με ΄πολύ λίγη φρυγανιά
    11. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου